Informatie voor de ouders

about us

NATIONALE SPORTKAMPEN

Al 15 jaar de leukste sportkampen van Nederland!

 

Onze missie

De Nationale Sportkampen zijn voor het eerst georganiseerd in 2003 en hebben tot doel: het organiseren van de leukste sportkampen van Nederland door heel Nederland. Wij willen kinderen beter maken in hun favoriete sport, door een positieve benadering, een geweldige sfeer, kundige begeleiding en ontzettend veel lol maken. Hiermee willen wij de kwaliteit van sportkampen in Nederland vergroten met zowel aandacht voor breedtesport als topsport. De Nationale Sportkampen zijn gericht op de jeugd van 4 t/m 17 jaar met een divers aanbod van kampen. Zo is er voor ieder wat wils.

 

Onze filosofie

Het concept van de Nationale Sportkampen is overgenomen uit Amerika en Spanje. In deze landen heerst een echte kampcultuur en is het gebruikelijk om ook in de zomer(vakantie) bezig te zijn met je favoriete sport en je hier verder in te bekwamen. Behalve dat dit een ontzettend leuke, sociale en sportieve invulling van je zomer is, is het ook erg nuttig. Niet voor niets is Spanje één van de toonaangevende landen op het gebied van talentontwikkeling en het voortbrengen van wereldtoppers in het hockey, tennis, rugby, golf en voetbal. 

In Nederland valt op dit gebied nog veel winst te behalen. Plezier is de basis van een goede hockeyer worden. Door de juiste focus te leggen bij de basistechnieken, veel individuele aanwijzingen en intensief bezig zijn met sport, zorgt deelname aan een kamp voor een belangrijke progressie. Dit doen we met kwalitatief goede en inspirerende coaches, trainers en begeleiders. Om de kwaliteit jaarlijks maximaal te verbeteren wordt gewerkt met de beste trainer/coaches op sportgebied. Door de indeling op leeftijd en niveau kan je het maximale uit jouw kampweek halen. 

 

Dagkampen en  kampen met overnachting

Je kan kiezen voor een dagkamp (9.30 tot 16.30 uur), zodat je lekker thuis kunt slapen en uitgerust deel kan nemen aan het kamp. Wil jij juist weg zijn van huis en de ultieme kampervaring beleven, dan kan je inschrijven voor één van de overnachtkampen. Deze zijn van 2 nachten tot 6 nachten.


Begeleiding

De sportkampen worden uitgevoerd door een sterk team van gediplomeerde trainers, coaches en ervaren begeleiders. Iedereen die bij Nationale Sportkampen werkt ondergaat een strenge selectieprocedure. Een verklaring van goed gedrag (VOG) is hiervoor nodig. Er wordt hierbij gekozen voor de beste trainers, zodat je het maximale uit je eigen sportprestaties kan halen.

 

Accommodaties

De Nationale Sportkampen worden aangeboden op meer dan 50 topaccommodaties in Nederland, waar een gevarieerd aanbod van kampen en activiteiten wordt aangeboden die de ontwikkeling van kinderen op sportgebied verbreden.

 

Original sportkampen (6-10 & 11-14 jaar)

Deze sportkampen hebben een zeer gevarieerd programma. De ochtenden bestaan uit een uitdagend sportprogramma van het kamp van jouw keuze (hockey, voetbal, tennis, etc.) dat o.a. is gemaakt door de beste op hun vakgebied. Zo is het hockeyprogramma bijvoorbeeld mede gemaakt door Roelant Oltmans,de ex-bondscoach en Marc Lammers (winnaar Olympisch Goud met de Dames in 2008). Het verassende middagprogramma gaan we nog niet helemaal verklappen, maar zeker is dat de hindernisbaan, knotshockey en de enorme buikschuifbaan er voor zullen zorgen dat iedere middag weer een absolute belevenis is!

 

Topsportkampen (8-10 & 11-14 jaar/ 8-12 & 13-17 jaar)

Deze kampen zijn opgezet naar het idee van Roelant Oltmans en in 2009 is met groot succes het 1e tophockeykamp georganiseerd. Hierbij leef je een week als een echte prof en kom je in aanraking met verschillende facetten van de topsport. Deze kampen zijn bedoeld voor talentvolle sporters die niks liever doen dan een week lang sporten onder begeleiding van zeer goede trainers en coaches. Deze kampen op meerdere toplocaties in Nederland georganiseerd en staan onder leiding van echt toppers in de sportwereld.

 

Specialistenkampen (8-12 & 13-17 jaar)

Je kan meedoen aan verschillende specialistenkampen: zoals bijvoorbeeld hockey- of voetbalkeeper. Deze kampen zijn ook topsportkampen, alleen dan gericht op de door jou gekozen specialiteit. Deze unieke specialistenkampen zijn bedoeld voor sporters die het liefst met hun eigen specialisatie bezig zijn en uiteraard zullen zij in deze week enorm veel hierover leren van echte specialisten!!!

 

Doelstelling topsport- & specialistenkampen

De doelstelling van de topsportkampen is de stap kleiner te maken voor sportalenten in Nederland om de stap naar de top te maken. Op de topsport- & specialistenkampen krijgen talentvolle sporters de kans om met leeftijdsgenoten van soortgelijk niveau een week lang intensief te sporten en nieuwe technieken en –tactieken aan te leren. Daarnaast worden zij met alle facetten in aanraking gebracht die komen kijken bij het worden van een echte topper. Zo komt er een inspanningsfysioloog om een beeld te geven wat er nog meer komt kijken om een topper te worden dan een goede techniek en tactisch inzicht. Kwaliteit is het speerpunt en daarin willen we de allerbeste zijn van Nederland. 

 

Peace, Love and Hapiness-programma

Naast talentontwikkeling en het vergroten van plezier in sport, stellen wij ons als doel om bij te dragen aan maatschappelijke projecten. Zo krijgen ontvangende sportverenigingen een deel van de opbrengst, die zij kunnen gebruiken voor het verder ontwikkelen van hun complex en sportprogramma's. Sinds 2011 wordt een deel van de opbrengst van de sportkampen gebruikt om goede doelen te ondersteunen. De Nationale Sportkampen ondersteunt instellingen als: (S)cool on Wheels, Fonds Gehandicaptensport en SOS Kinderdorpen. De organisatie heeft daar de naam ‘Peace Love and Hapiness Programma’ aan gebonden.